Tagliatelle med kjøttsaus

 

Ingredienser

Til 4 personer

  •  400 gr tagliatelle
  • 4 ss olivenolje (ekstra virgin)
  • pluss ekstra til servering.
  • 200 g pancetta eller guanciale (fåes på Belforte i Marken)
  • 1 hakket løk
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 gulrot, hakket
  • 1 selleristilk, hakket
  • 200 g karbonadedeig
  • 115 g kyllinglever, hakket
  • 2 ss tomatpure
  • 1 1/4 dl tørr hvitvin
  • 2 1/2 dl kjøttbuljong eller vann
  • 1 ss origano, hakket
  • 1 laurbærblad
  • salt og pepper
  • pecorino ost til servering


Fremgangsmåte

1 Varm olivenoljen i en stor gryte. Tilsett pancetta eller guanciale, og stek over middels sterk varme under regelmessig omrøring i 3-5 minutter til kjøttet begynner å bli brunt. Tilsett løk, hvitløk, gulrot og selleri, og stek under regelmessig omrøring i ytterlige 5 minutter.

2 Tilsett karbonadedeig, og stek den over sterk varme, mens deigen blir brukket opp med en tre-skje, i 5 minutter, eller til kjøttet blir brunt. Rør inn kyllinglever, og stek under regelmessig omrøring i ytterlige 2-3 minutter. Tilsett tomatpure, vin, kjøttbuljong eller vann, origano og laurbærblad, og krydre med salt og pepper. Kok opp, demp varmen, og la det hele småkoke i 40-60 min.

3 Vent til sausen er nesten ferdig og kok opp en kjele med vann, rett før den får oppkok tilsetter du salt. Kok pastaen i 9-10 minutter. Sil ut vannet og ha i en ss olivenolje.

4 Ta ut laurbærbladet og kast det. Hel sausen opp i pannen med pastaen og rør godt. Server retten, sammen med nyrevet pecorino.

 

Tilbake til oversikt over italienske oppskrifter fra Belforte.no

 Posted by at 9:56 am