Steinsopp-pasta med sopp

 

Mengde: Ca 4 porsjoner

Ingredienser
  • 500g steinsopp-pasta (Fileja ai funghi porchini)
  • 2 ss smør
  • 2 sjalottløk
  • 200g assortert sopp
  • 3 ss kaldt smør
  • 4 ss hakket gressløk
  • evt.½ trøffel
  • salt og pepper
  • Ost, pecorino fra 9 månder.
Fremgangsmåte
  1. Kok pasta i rikelig saltet vann til den er gjennomkokt eller al dente 15 min
  2. Smelt 2 ss smør i en kasserolle. Hakk sjalottløken fint og fres i smøret
  3. Grovhakk assortert sopp og ha i kjelen
  4. Fres soppen godt i ca.2 minutter. Tilsett 3ss av kokevannet til pastaen
  5. Rør inn 3ss kaldt smør til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og gressløk
  6. Sil av pastaen. Vend den inn i sausen
  7. Legg pastaen over på tallerkener, skjær tynne skiver av trøffel og pecorino og strø over pastaen

Voila!
Bon appetito!

 Posted by at 11:16 pm