Spaghetti amatriciana

 

Legendarisk spaghetti-variant med pancetta eller guanciale

Mengde: 4 porsjoner

Ingredienser

Pasta

  • 500 g Pasta (fileja, orecchiette, casarecce eller artigianale)
  • ca. 400 g pancetta eller guanciale
  • Olivenolje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk rødløk
  • 1,5 ts tørket chili uten frø (eller pancetta piccante)
  • 3 stk einebær
  • finhakket bladpersille
  • revet pecorino eller parmesan
  • Salt og pepper

Tomatsaus

  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 klype tørket timian
  • 2 dæsj rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 bokser hakkede tomater eller gode tomater

 

Fremgangsmåte

Start med å lage tomatsausen

  1. Varm oljen i en kasserolle over middels varme
  2. Svett hvitløk og løk blankt
  3. Tilsett timian, og svett videre i 5 minutter
  4. Tilsett sukker, rødvinseddik og tomater
  5. La putre i omkring 15-20 minutter
  6. Smak til med salt

 

Fortsett med del 2

  1. Skjær guanciale/pancetta, hvitløk og rødløk i skiver
  2. Varm en panne på sterk varme
  3. Tilsett pancetta/guanciale og senk til middelslav varme. Stek den til en god del av fettet får sevet ut
  4. Ta ut pancettaen/guancialen
  5. Tilsett rødløk sammen med litt olivenolje. Stek blankt i et par-tre minutter, tilsett hvitløk, einebær og chili det siste minuttet
  6. Tilsett guanciale/pancetta igjen og øk varmen
  7.  Stek gyllent
  8.  Smak til med salt og pepper
  9. Tilsett tomatsausen du laget i begynnelsen
  10. Kok opp og la småputre i 10 minutter
  11. Smak til med salt og pepper

Da er det verste over. Nå gjenstår det kun å koke pastaen al dente i godt saltet vann. Etter pastaen har fått rent av seg, ha den kokte pastaen tilbake i kasserollen, og tilsett pastasausen. Bland det godt sammen over varme.

Til slutt; Rør i litt hakket persille og du er klar for et festmåltid. Server med nyrevet pecorino

Om du får tak i guanciale (Belforte har stort sett dette på lager) så anbefales det å bruke dette i denne retten. Les bare her

Buon appetito!

Tilbake til oppskrifter

 Posted by at 11:27 pm