Sitronpasta med pinjekjerner og egg

 
Ingredienser
  • 250 g pasta (Casarecce, fileja,artiginale/pappardelle eller tagliatelle)
  • 3 stk egg
  • 100 g pecorino
  • 1 stk sitron
  • 75 g pinjekjerner
  • Eventuelt litt timian til pynt

 

Fremgangsmåte
  1. Pisk sammen eggene i en stor bolle (som også skal romme pastaen) som tåler varme
  2. Ha pinjekjernene i en stekepanne på middels varme (uten olje eller smør). Tørrstek til de får farge for å få frem smaken, men de skal ikke svi seg
  3. Ha de ristede pinjekjernene i bollen med eggene
  4. Ha i saften fra en halv sitron pluss salt og pepper
  5. Kok pastaen slik du liker den, sil av og ha den straks i bollen med eggene
  6. Vend godt rundt slik at eggene danner en saus (eggene “kokes” av den varme pastaen)
  7. Smak til med sitron, salt og pepper
  8. Ha over pecorinoflak og pynt eventuelt med litt timian

 

Tilbake til oppskrifter

 Posted by at 11:40 pm