Pasta spaccatelle med saus av ristet hvitløk og paprika.

 

Passelig mengde til 4 personer

Ingredienser

  • 350 g spaccatelle
  • 6 store hvitløksfedd, uskrelt
  • 400 g grillet rød paprika i skiver
  • 300 g tomater, hakkede
  • 3 ss olivenolje
  • 1/2 tørkede chilli
  • 1 ts frisk timian og origano, hakket
  • salt og pepper
  • nyrevet pecorino, til servering
Fremgangsmåte
Legg de uskrelte hvitløksfeddene i en grunn, ildsikker form. Rist dem i en forvarmet stekeovn ved 200 Celsius i 7-10 minutter, eller til feddene kjennes myke. Stek paprikaen i en tørr panne på høy varme slik at skinnet blir svart. Skrell av det svarte skinnet.

Ha paprikaene, tomatene og oljen i en kjøkkenmaskin, og kjør det hele til en jevn pure. Tilsett chilli og origano/timian. Krydre med salt og pepper etter smak. Kjør maskinen på ny, og skrap deretter alt innhold over i en kjele. Sett det til side til senere bruk.

Kok opp en gryte med vann til pastaen, rett før den får oppkok tilsetter du saltet.Tilsett pastaen å la den koke i 16-18 minutter. La pastaen renne godt av, ta den tilbake i pannen med et lokk.

Varm sausen på ny, og hell det over pastaen. Vend det godt slik at det blir godt blandet. Server retten med det samme med nyrevet pecorino til!
Pronto!!

 Posted by at 3:54 pm