Pasta Seppia med blåskjell og chili

 
Ingredienser
  • 500 g. pasta fileja seppia
  • 1 nett ferske blåskjell
  • 1 banan sjalottløk
  • 2 fedd med hvitløk
  • 2 never bladpersille
  • 1 rød chili
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • Sitron
  • Salt og pepper


Fremgangsmåte
  1. Finhakk løk, hvitløk og chili
  2. Varm olje i en kjele og tilsett løk, hvitløk og chili. La dette frese ca 3-4 minutter
  3. Vask blåskjellene, fjern “skjegg” og skrap evnt bort det hvite som er på skjellene
  4. Legg skjellene i gryten og tilsett vin, persille, salt og pepper
  5. Kok opp og la syde under lokk i ca 5 min, eller til blåskjellene har åpnet seg, kast de som ikke har åpnet seg
  6. Kok pasta i rikelig med vann og salt. Fileja er al dente etter omtrent 15 minutter

 

Tilbake til oppskrifter

 

 Posted by at 11:39 pm