Pasta scialatielli med ansjos og cherrytomater

 

For 4 personer

Ingredienser

  • 350 g scialatielli
  • ca 10 ansjos
  • 3 ss olivenolje
  • 30 g brødsmuler
  • 1 hel chilli uten frø
  • 4 hvitløksfedd
  • 100 g cherry tomater, i båter
  • salt og pepper
Fremgangsmåte

Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Ha i pastaen og kok den i ca 8 minutter. La den renne av og sett den til side. Skjær blekksprutkjøttet i strimler.

Varm olivenoljen i en gryte. Tilsett løken, og stek over svak varme under jevnlig omrøring i 5 minutter. Tilsett blekksprut og buljong, og la det hele koke i ca. 3 minutter. Rør inn vin, hakkede tomater, tomatpure, merian og laurbærblad. Krydre etter smak med salt og pepper. Kok opp, og kok i 5 minutter, til retten er noe redusert.

3
 Tilsett pastaen, kok opp på ny, og la det småkoke i 5-7 minutter, til pastaen er «al dente». Ta ut laurbærbladet, rør inn persillen og server.
Buon appetito!
 Posted by at 3:32 pm