Pasta Riccioli med brokkoli og asparges.

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 400 gr. Riccioli pasta
  • 2 ss frisk persille, hakket
  • 2 ss revet pecorino

Saus

  • 1 brokkolihode
  • 2 squash, i skiver
  • 200 g asparges
  • 150 g sukkererter
  • 150 g erter
  • 25 g smør
  • 3 ss grønnsakbuljong
  • 5 ss kremfløte
  • salt, pepper
  • en klype nyrevet muskat

 

Fremgangsmåte

1 Kok opp pastaen og hold den varm, med lokk på i en panne.

2 Dampkok brokkoli, squash, asparges og sukkererter over en kjele med kokende saltvann til grønnsakene blir så vidt myke. Ta kjelen av varmen, og legg grønnsakene i iskaldt vann for å hindre at de koker videre. La dem renne av, og sett dem til side til senere bruk. Kok opp ertene i kokende saltvann i 3 minutter, la dem renne av. Skyll dem i kaldt vann, og la dem renne av igjen.

3 Ha smøret og buljongen i en kjele over middels sterk varme. Legg i alle grønnsakene med unntak av aspargesen, og vend dem forsiktig med en treskje til de er gjennomvarme, men vær varsom, slik at de ikke brekker i stykker. Rør i kremfløten, la sausen bli skikkelig varm, og krydre den med salt, pepper og muskat.

4 Legg pastaen over på et varmt fat, og rør inn den hakkede persillen. Øs sausen over, og dryss på med pecorino. Legg aspargesen i et pent mønster på toppen av retten. Server!

 

Tilbake til Belforte’s oversikt over oppskrifter

 Posted by at 9:49 am