Pasta millerighe med blekksprut og tomater

 

For 4 personer

Ingredienser

  • 250 g millerighe
  • 350 g klargjort blekksprut
  • 6 ss olivenolje
  • 2 løk i skiver
  • 2 1/2 fiske-eller hønsebuljong
  • 1 1/2 dl kraftig rødvin
  • 500 g tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss hakket frisk merian
  • 1 laurbærblad
  • salt og pepper
  • 2 ss hakket persille
Fremgangsmåte
Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Ha i pastaen og kok den i ca 8 minutter. La den renne av og sett den til side. Skjær blekksprutkjøttet i strimler.

Varm olivenoljen i en gryte. Tilsett løken, og stek over svak varme under jevnlig omrøring i 5 minutter. Tilsett blekksprut og buljong, og la det hele koke i ca. 3 minutter. Rør inn vin, hakkede tomater, tomatpure, merian og laurbærblad. Krydre etter smak med salt og pepper. Kok opp, og kok i 5 minutter, til retten er noe redusert.
 

3 Tilsett pastaen, kok opp på ny, og la det småkoke i 5-7 minutter, til pastaen er «al dente». Ta ut laurbærbladet, rør inn persillen og server.
Buon appetito!

 Posted by at 3:31 pm