Pasta Garganelli med salamiskiver

 

Ingredienser

Til 4 personer

 

  • 500 g Garganelli pasta
  • 1 løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 rød og 1 oransje paprika i terninger, uten frø
  • 1 kg ferske tomater, fin hakket
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts paprikapulver
  • ca 230 g salami i skiver
  • 2 ss frisk bladpersille, hakket
  • salt og pepper
  • ca 50 g pecorino ost, hard

 

Fremgangsmåte

1 Ha olivenolje i en gryte. Tilsett løken, stek den over svak varme under regelmessig omrøring i 5 minutter. Tilsett den røde og den oransje paprikaen, tomatene med vesken, tomatpureen i kjelen og kok det hele opp.

2 Tilsett salamipølsen, (her kan du bruke både dolce og piccante, med chilli) og persille, krydre med salt og pepper etter smak. Har du brukt en piccante salami trenger du ikke så mye pepper. Rør godt om, og kok opp på ny. Demp varmen, og la det hele småkoke i ca 30 minutter.

3 Kok imens opp en gryte med vann til pastaen, rett før den får oppkok tilsetter du saltet.Tilsett pastaen å la den koke i 8-10 minutter. La pastaen renne godt av, ta den tilbake i pannen med et lokk. Tilsett litt av sausen i pastaen og rør godt. Server det på fat med saus, persille på toppen og nyrevet pecorino ost. Mamma mia!!

 

Vis meg flere nydelige oppskrifter!

 Posted by at 9:31 am