Pasta Eliconi med tunfisk og salat

 

Ingredienser

  • 200 gram Eliconi
  • 1 rød paprika delt i 4, uten hinne og frø
  • 150 fram aspargestopper
  • 1 rød løk i skiver
  • 4 tomater i skiver
  • 200 gram hermetisk tunfisk, i lake, avrent og flaket

 

Dressing

  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts sennep
  • 4 ss frisk basilikum, hakket, pluss litt til pynt (uhakket)

Fremgangsmåte

1 Kok opp pastaen «al dente» ca 13 minutter, og kjøl den ned.

2 Stek paprika-bitene på en tørr panne i ca 10-12 minutter til skinnet er svart. Legg paprikaen i en bolle, dekk til med plast og sett den til side.

3 Kok opp en ny kjele med vann, ha i aspargestoppene, og forvell dem i 4 miutter. La dem renne av, legg dem i kaldt vann og la dem renne av på ny. Ta ut paprikabitene, trekk av skinnet og skjær dem i strimler

4 Lag dressingen på denne måten:

 

Ha alle ingediensene i en stor bolle og rør dem godt sammen. Tilsett pasta, paprikastrimmler, aspargestopper, løk, tomater og tunfisk. Bland det hele forsiktig og fordel det i serveringsboller. Pynt med basilikum.

Mmmm, buono!

 Posted by at 9:18 am