Pasta calamarata med hvite bønner og cherrytomater

 

Antall porsjoner: 4

Ingredienser 
  • 350 calamarata
  • 50 g pecorino
  • 1/2 løk, fin hakket
  • 1 gulrot, fin hakket
  • 1 selleristilk, fin hakket
  • 3 hvitløksfedd, fin hakket
  • 500 g cherrytomater, grov hakket
  • 1 rød paprika, fin hakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket timian
  • 1 buljong terning
  • 1 bunt persille, fin hakket
  • 1 boks hvite bønner(canellini)
  • salt og pepper
Fremgangsmåte

Kok imens opp en gryte med vann til pastaen, rett før den får oppkok tilsetter du saltet.Tilsett pastaen å la den koke i 12-14 minutter. La pastaen renne godt av, ta den tilbake i pannen med et lokk.

Ha olivenolje, løken, gulroten, selleristilken, hvitløken, paprikaen og timian i en stor panne på svak varme. La det småkoke i 6-8 minutter.

Skyll bønnene og ha dem i en panne sammen med tomatene og buljonen. La det koke i ca 15-20 minutter uten lokk til det er halvert. 

Ha alt tilbake i pannen med pasta og rør godt, server i serveringsboller og pynt med persille og pecorino.

Finito!!

 

 Tilbake til oppskrifter

 

 Posted by at 3:21 pm