Pappardelle med kylling og porcini (steinsopp)

 

Antall porsjoner: 4

Ingredienser
  • 350 g pappardelle
  • 40 g tørket porcini (steinsopp)
  • 2 dl kokende vann
  • 1 kg ferske tomater eller 800 g hermetiske
  • 1 chilli uten frø, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 350 g kyllingfilet, i tynne strimler
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • salt og pepper
  • 2 ss bladpersille, hakket, til pynt
Fremgangsmåte

1 Ha porcinien i en liten bolle, tilsett det varme vannet, og bløtlegg soppen i 30 minutter. Hell tomatene og væsken i en kjele og knus dem med en treskje. Rør deretter inn chillien. Kok opp, demp varmen til det småkoker, og la tomatene stå under jevnlig omrøring i 30 minutter for å redusere væskemengden.

 

Ta opp soppen fra bløtleggingen med en hullsleiv,og ta vare på væsken. Sil væsken over i tomatkjelen, og la det hele småkoke i ytterlige 15 minutter. Varm imens 2 ss av olivenoljen i en stekepanne. Tilsett kyllingstrimlene, og stek dem under hyppig omrøring til de er møre og gyllenbrune over det hele. Rør inn soppen og hvitløken, og stek ytterligere 5 minutter.

 

Kok opp en gryte med vann til pastaen, rett før den får oppkok tilsetter du saltet.Tilsett pastaen å la den koke i 8-10 minutter. La pastaen renne godt av, legg den i serveringsboller. Rør kyllingblandingen inn i tomatsausen, krydre med salt og pepper etter smak, og hell blandingen over pastaen. Bland lett igjen, dryss med persille, og server!

 

Mamma mia, che buono!!

 

 Tilbake til oppskrifter

 

 Posted by at 3:11 pm