Orecchiettesalat med pære og blåskimmelost

 

Antall porsjoner: 4

Ingredienser
  • 250 g orecchiette
  • 1 hode radicchiosalat, revet i biter
  • 1 hode eikesalat, revet i biter
  • 2 pærer
  • 3 ss sitronsaft
  • 250 g blåskimmelost, i terninger
  • 50 g hvalnøtt, hakket
  • 4 tomater delt i fire
  • 1 rødløk, i skiver
  • 1 gulrot, revet
  • 8 basilikumblader
  • 50 g maiskorn
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss hvitvins eddik eller balsamico
  • salt og pepper
Fremgangsmåte

Kok opp pastaen i 8-10 minutter «al dente» og kjøl den ned.

Ha radicchiosalat og eikesalatbladene i en stor bolle. Skjær pærene i to, fjern kjernehusene, og skjær fruktkjøttet i terninger. Bland pæreterningene med 1 ss av sitronsaften for å hindre at de blir misfarget. Legg blåskimmelosten, hvalnøttene, pærene, pastaen,tomatene, løkskivene og den revne gulroten oppå salatbladene. Tilsett basilikumen og maiskornene.

Bland resten av sitronsaften med olivenoljen og hvitvinseddiken/balsamico i en liten mugge eller en bolle, og krydre deretter dressingen med salt og pepper. Hell dressingen over salaten, bland godt, og server med det samme.

Buono, buono, buono!

 

 Tilbake til oppskrifter

 

 Posted by at 2:58 pm