Italiensk pastasalat med Conchiglioni

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 250 gram conchiglioni pasta
  • 50 gram pinjekjerner
  • 350 gram cherry tomater delt i to
  • 1 hakket rød paprika uten frø og hinne
  • 1 rød løk
  • 200 gram mozarella, hakket i små biter
  • 10-12 svarte oliven uten stein
  • 15 gram friske basilikum blad
  • 50 gram høvlet pecorino ost

 

Dressing

  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss balsamico
  • 1 ss basilikum, hakket
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

1 Kok opp pastaen i 8-9 minutter «al dente» og kjøl den ned under rennende vann.

2 Varm imens en tørr stekepanne over svak varme, og tilsett pinjekjernene. Stek dem mens stekepannen hyppig blir ristet i 1-2 minutter, eller til de er lett ristet. Ta dem av pannen og la dem bli avkjølt.

3 Lag dressingen slik: Ha alle ingredienser til dressingen i en liten bolle, og bland dem godt med hverandre. Dekk til bollen med plastfolie til senere bruk.

4 Legg tilslutt salaten på denne måten: Fordel pastaen i fire serveringsboller. Tilsett pinjekjernene, tomatene, paprikaen, rødløken, osten og olivene. Dryss over basilikumen, og drypp deretter over dressingen. Pynt over med høvlet pecorino ost!

Buon appetito!!

Tilbake til oppskrifter

 Posted by at 9:29 am