Hjemmelaget tomatsuppe med Strozzapreti pasta

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 50 g strozzapreti pasta
  • 1 ss olivenolje
  • 600 g plommetomater
  • 1 løk skåret i 4
  • 1 hvitløkfedd skåret i tynne skiver
  • 1 selleristilk, hakket
  • 5 dl hønsebuljong
  • Salt og pepper
  • Frisk bladpersille hakket, og til pynt

 

Fremgangsmåte

1 Ha olivenolje i en stor tykkbunnet gryte. Tilsett tomater, løk hvitløk og selleri. Ta på lokk og kok på svak varme i 45 minutter. Rist lett på gryten iblant til blandingen minner om en pure.

2 Ha i blandingen i en kjøkkenmaskin og kjør til den er glatt. Press pureen gjennom en sil og ned i en ren gryte.

3 Tilsett buljong og kok opp, rør inn pasta og kok opp igjen. La suppen suppen koke i 8-10 minutter til pastaen er «al dente». Smak til med salt og pepper. Fordel suppen i varme serveringsboller og dryss på med persille, serveres straks.

 

Tilbake til oversikt over oppskrifter

 Posted by at 10:10 am